Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Δύσκολες εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία.


ΝΔ. Η οικογενειοκρατία αντεπιτίθεται.


Όπως διαπιστώνουμε πλέον, τα πολιτικά τζάκια μέσα στη Νέα Δημοκρατία πήραν την οριστική απόφαση να μην εξέλθουν από το κόμμα, αλλά να συνασπιστούν και να κάνουν αντεπίθεση εναντίον του Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου να διατηρήσουν τα προνόμιά τους και την ασυλία τους, γράφοντας στα παλιότερα των υποδημάτων τους 800.000 ανθρώπους που στήθηκαν όλη μέρα στις 29-11-2009 προκειμένου να στείλουν οργισμένοι το δικό τους μήνυμα.
Απ’ ότι φαίνεται η αντεπίθεση θα.....
αναπτυχθεί σε τρία μέτωπα: 
1) Το πρώτο θα είναι εσωκομματική αναμέτρηση με φόντο το Συνέδριο και κύριο στόχο τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά και τις προτάσεις του.
2) Το δεύτερο θα είναι οι δημοτικές και νομαρχιακές ή περιφερειακές εκλογές, όπου από τώρα έχουν αρχίσει δίκην χιονοστιβάδας να σκάνε μύτη, οι αυτοχριζόμενοι υποψήφιοι, αγνοώντας παντελώς τον Αντώνη Σαμαρά και
3) το τρίτο θα είναι η εναντίωση στην απομάκρυνση από τη Νέα Δημοκρατία όλων εκείνων που πλήγωσαν την ηθική της παράταξης και την κατάντησαν εδώ που την κατάντησαν.  
Όλα αυτά, δεν μας αρέσουν καθόλου και δεν είμαστε καθόλου αισιόδοξοι για τις εξελίξεις.
Επιπλέον, όλα αυτά ενισχύονται από επίμονα δημοσιεύματα μιας μερίδας ΜΜΕ που δεν θέλουν και το καλύτερο για τη Νέα Δημοκρατία και ετοιμάζονται να προωθήσουν, σε περίπτωση αποτυχίας του ΠΑΣΟΚ, οικουμενική λύση.
Εμείς, σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε ο Ηγέτης Αντώνης Σαμαράς, να φτάσει σε σημείο να φθείρεται προσπαθώντας να κάνει συμβιβασμούς μεταξύ υποψηφίων και μάλιστα σε επίπεδο δημάρχων, ούτε να αιμορραγεί η Νέα Δημοκρατία από την απείθεια ορισμένων τοπικών στελεχών που αν δεν πάρουν το χρίσμα θα κατέβουν ανεξάρτητοι κόντρα στο κόμμα.
Όπως το έχουμε γράψει κατ’ επανάληψη από αυτό εδώ το blog, η απάντηση σε όλα αυτά τα φαινόμενα είναι μια και μοναδική. Τη λύση να τη δώσουν δημοκρατικά τα 800.000 μέλη. Όποιος θέλει να είναι υποψήφιος θα πρέπει να πάρει την έγκριση της κομματικής βάσης στην αντίστοιχη τοπική κοινωνία. Αν η βάση του κόμματος απορρίψει κάποιον τότε αυτός δεν θα έχει το ανάστημα να βάλει υποψηφιότητα για μια μάχη εκ προοιμίου χαμένη. Εξάλλου αν τολμήσει κάποιο τοπικό στέλεχος να βάλει υποψηφιότητα και να περιφρονήσει την εσωκομματική δημοκρατία, θα έχει υπογράψει την πολιτική του καταδίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: