Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Όλη η αλήθεια για τις εγγυήσεις.


Η κυβέρνηση να μας πει την αλήθεια για τις εγγυήσεις.


Όπως διαβάζουμε στο blog,exomatiakaivlepo, η δήλωση που έγινε στις 11-7-2011 σχετικά με τις αποφάσεις του Eurogroup,  λέει κατά λέξη ότι:«Ministers reaffirmed their absolutecommitment to safeguard financialstability in the euro areaTo this end, Ministers stand ready to adopt further measures that will improve the euro area’s systemic capacity to resist contagion risk, including enhancing the flexibility and the scope of the EFSF, lengthening the maturities of....
the loans and lowering the interest rates, including through a collateral arrangement where appropriate. Proposals to this effect will be presented to Ministers shortly.».

Η δήλωση αυτή, που περιέχει απόφαση του Eurogroup, μας λέει ότι, ίσως απαιτηθούν από τα κράτη μέλη της ΕΕ εμπράγματες εγγυήσεις από την Ελλάδα για το νέο δάνειο. Δηλαδή η δήλωση αυτή αφήνει ανοικτό το ζήτημα σε κάθε χώρα μέλος της ευρωζώνης, να μπορεί να ζητήσει από την Ελλάδα εμπράγματες εγγυήσεις. Κάτι το οποίο «νόμιμα» έπραξε η Φινλανδία.

Επομένως, για να μην μας κοροϊδεύουν άλλο, δεν τίθεται πλέον ζήτημα κάποιας έγκρισης από την ΕΕ της συμφωνίας Ελλάδας – Φινλανδίας και άρα οποιοδήποτε άλλο κράτος μπορεί να κάνει χρήση της πιο πάνω απόφασης του Eurogroup και να ζητήσει εγγυήσεις και αυτό. Δηλαδή όλα τα κράτη.

Αυτό δείχνει ότι η Φινλανδία εν προκειμένω έχει λειτουργήσει ως λαγός για να μπουν μετά στο παιχνίδι η Γερμανία, η Γαλλία κλπ στο ξεπούλημα της χώρας.

Εκείνο όμως που προκλεί την νοημοσύνη μας είναι γιατί η επικίνδυνη πια κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μας απέκρυψε αυτή της τη συμφωνία στο  Eurogroup;;;
Είπαμε, να απολαύσουν την γλύκα της εξουσίας, αλλά όχι και σε βάρος της χώρας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: