Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

Να και οι ημιυπαίθριοι…..


Από το http://hassapis-peter.blogspot.com

Αυτό εδώ το blog είχε γράψει σε ανύποπτο χρόνο, ότι θα έρθει και η ώρα για τους ημιυπαίθριους χώρους των ακινήτων. Ήταν νομοτελειακά βέβαιο ότι μόλις η πολιτική εξουσία χρειαζόταν χρήματα θα στρεφόταν εναντίον των ιδιοκτητών ακινήτων που έχουν κλειστούς ημιυπαίθριους χώρους.

Πρώτα βγήκαν κάποιοι «λαγοί» από άλλους πολιτικούς χώρους!!! (γιατί άραγε αυτό;) Καθώς και κάποιοι δημοσιογράφοι. Η επίσημη Νέα Δημοκρατία σιωπά θορυβωδώς.

Ποιος όμως φταίει για τους ημιυπαίθριους χώρους; Όταν το κράτος εξέδιδε άδειες για ημιυπαίθριους χώρους και στη συνέχεια δεν ελάμβανε κανένα μέτρο ελέγχου, δεν γνώριζε άραγε ότι οι έλληνες θα τους κλείσουν και θα τους μετατρέψουν σε κατοικήσιμους χώρους; Δεν γνώριζε ότι οι ημιυπαίθριοι χώροι πωλούνταν κανονικά και πανάκριβα σαν νόμιμος χώρος; Άλλωστε το ίδιο το κράτος, δεν ήταν αυτό που φορολόγησε τη μεταβίβαση των ημιυπαιθρίων χώρων με την αξία ίση με αυτή των κατοικήσιμων χώρων, σαν να ήταν μία νόμιμη μεταβίβαση, κλείνοντας τα μάτια στην παράνομη μεταβίβαση; 

Μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν αυτά. Το ένα μέλος της κυβέρνησης να φορολογεί τη μεταβίβαση των παράνομων κλειστών ημιυπαιθρίων χώρων και το άλλο, που κάθεται στο ίδιο τραπέζι, να τους θεωρεί παράνομους, όπως και πράγματι είναι, αλλά να σιωπά.

Τώρα ήρθε η ώρα για το χαράτσι.

Τα κεφάλια μέσα λοιπόν και «ξήλωμα» κανονικό.

Το ηθικό δίδαγμα αυτής της ιστορίας;

Με το κατάλληλο τίμημα όλα νομιμοποιούνται. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: